Què és?
El cervell és un órgan molt important del cos perquè sense ell no podriem fer les coses que fem habitualment:correr, veure, fer els deures, caminar ...

Com és?
El cervell es rugós, complex, és la part més gran de l’encèfal i està dividit en dues meitats, el hemisferi celebral dret i esquerre.El còrtex celebral és ple de solcs i plecs.

On està situat dins del cos humà?
El cervell està situat a la part superior del cos humà, al cap. Està envoltat del bulb raquidi, protuberància i el mesencèfal. La major part del cervell es l’encèfal i es recolza en el diencèfal i el tronc de l’encèfal.

Com funciona?
Funciona mitjançant les neurones.L'humà té aproximadament 100 bilions de neurones, 10.000 connexions sinàptiques,unides cadascuna, a través d'unes que es materialitzen en unes prolongacions protoplàsmiques anomenades axons que transporten trens de senyals en forma de potencials d'acció a zones distants del cervell o de la resta del cos.

Quina funció té?
Les funcions del cervell son molt nombroses i complexes. En general, el còrtex es divideix en tres grans àrees funcionals:àrees sensorials (reben i interpreten impulsos relacionats amb les sensacions) ;àrees motores (inicien moviments), i àrees d’assosació (funcions d’integració més complexes, com memòria, emocions etc.)

Enllaços
http://www.infermeravirtual.com/ca-es/activitats-de-la-vida-diaria/la-persona/dimensio-biologica/sistema-carhttp://
http://ca.wikipedia.org/wiki/Cervell
http://www.google.es/search?q=cervell&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:ca:official&client=firefox-a

Imatges
imatge1cervell.jpgimatge2cervell.jpgimatge3cervell.jpgimatge4cervell.jpg